zo 18 nov. | Thiemeloods

THIEMELOODS: Hugo Claus special

Thiemeloods/Wijn & Klassiek presenteert ism Theater VIER: pianoconcert van Claudine Carmen Roma rondom 'Het laatste Bed' van Claus
Registratie is afgesloten
THIEMELOODS: Hugo Claus special

Tijd en locatie

18 nov. 2018 15:30 – 18:00
Thiemeloods, Leemptstraat 34, 6512 EN Nijmegen, Nederland

Over het evenement

Klassiek concert & wijnproeverij: special rondom de novelle ‘Het Laatste Bed’ van Hugo Claus met pianiste Claudine Carmen Roma

In samenwerking met Theater VIER presenteren wij een klassiek concert met daarin een selectie van muziek geïnspireerd op de stukken waar de beroemde Vlaamse auteur Hugo Claus in zijn boek ‘Het Laatste Bed’ aan refereert. Het pianoconcert van Claudine Carmen Roma is onderdeel van een Claus-special met een voorstelling in Theater VIER op 29 november en 2 december en een speciaal thema-meubel in Bibliotheek Gelderland Zuid.

Ingeleid door Ad Beukering (voormalig Vrijdagtheater) die een studie deed naar het boek wat tevens leidraad is voor de voorstelling in Theater VIER, speelt Claudine werk van o.a. Schumann, Chopin en Liszt met aansluitend een wijnproeverij.

Tickets: 15,- concert incl. wijnproeverij en hapjes via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/wijn-klassiek-

// Over pianiste Claudine Carmen Roma //

Concertpianiste Claudine Carmen Roma werd geboren te Amsterdam, al vroeg ontdekte zij de piano en werd aangenomen aan het Utrechts Conservatorium in de Jong Talentklas. Al snel kwam zij onder de hoede van de Russische pianomeesters Alexander Warenberg en Koningin Elizabeth Winnaar 1964: Evgeny Moguilevsky bij wie zij lessen nam op het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze won prijzen bij vele pianoconcoursen waaronder 1e prijzen bij het Prinses Christina Concours (waar zij ook de DONEMUS prijs ontving), Petrov Concours en Jonge Virtuozen in Antwerpen. In 1996 debuteerde ze in het Concertgebouw Amsterdam waar destijds een CD van is verschenen en in 1998 studeerde ze Cum Laude af. Haar voorkeur gaat uit naar muziek uit de tijd van de Romantiek. Claudine’s interpretaties van Franz Liszt worden door de meest prominente musici bejubeld. Zij programmeert haar pianorecitals immer van het begin tot einde op een dusdanig persoonlijke manier, dat haar gemoedstoestand en levenssituatie voelbaar is en kan hiermee met een bijzonder grote overtuigingskracht het publiek meenemen in haar wereld.

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement