zo 07 okt. | Theater VIER

Wintertuinsessie: Een avond over het korte verhaal (1)

'When you read a short story, you come out a little more aware and a little more in love with the world around you.'
Registratie is afgesloten
Wintertuinsessie: Een avond over het korte verhaal (1)

Tijd en locatie

07 okt. 2018 20:00 – 08 okt. 2018 00:00
Theater VIER, Derde Walstraat 98, 6511 SP Nijmegen, Nederland

Over het evenement

'When you read a short story,' zei de bekende korte verhalenschrijver George Saunders, 'you come out a little more aware and a little more in love with the world around you.'

Korte verhalen blinken vaak uit in hun bondigheid: binnen enkele zinnen wordt een atmosfeer geschetst, een personage omschreven, een probleem uiteengezet. Het zijn verhalen die veel vragen oproepen. Verhalen die vroeg eindigen en blijven rondspoken in het hoofd van de lezer. Maar wat maakt – behalve de lengte – een kort verhaal? Waarom is het een interessant genre? En hoe is het om korte verhalen te schrijven?

Schrijver Max Hermens is zelf groot liefhebber van het genre, vooral vanwege de korte, maar intense aandachtsspanne die het lijkt te vragen van zijn lezers. Hij gaat deze Wintertuinsessie in gesprek met korte verhalenschrijvers Maartje Wortel en Sanneke van Hassel om te achterhalen waarom juist deze beknopte schrijfstijl de lezer zo kan verwonderen. Daarnaast geeft prof. dr. Mathijs Sanders een mini-college over het genre en vertelt hij over zijn eigen lievelingsverhalen.

Deur open: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur

Entree: 7,50 euro / 5,- euro (studenten)

Meer info via https://denieuweoost.nl/event/wintertuinsessie/

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement