VIER de monoloog

_MG_9446.jpg
_MG_9476.jpg
_MG_9502.jpg
_MG_9539.jpg

Een van de doelstellingen van Theater VIER is het bieden van een podium aan jonge en nieuwe makers. Van verschillende opleidingsinstituten en via het eigen netwerk komen geregeld theatermakers eigen werk presenteren. 

 

De 6e editie van VIER de monoloog in februari 2020 staat expliciet in het teken van dit doel. Theatermakers Fleur en Yaël  zijn beiden enkele maanden geleden afgestudeerd aan de MBO Opleiding Artiest in Arnhem. In de vertrouwde entourage van Theater VIER spelen ze hun eigen monologen die ze als afstudeervoorstellingen maakten.

 

Interesse om eens te spreken over VIER de monoloog of een voorstelling in een ander kader? Laat het weten via de contactpagina: CONTACT

Fleur Favalli studeerde in Juli 2019 af aan de Artiest Theater opleiding in Arnhem.

Ze werkte samen met Sjoerd van Capelleveen aan haar afstudeerstuk 'Pronto'. Een monoloog over een meisje dat wil vluchten voor haar verleden. Ze probeert zichzelf te overtuigen van de schoonheid en vreugde die ze zal aantreffen in het achterlaten van alles en iedereen. In de voorstelling zien we haar op het punt van blijven of vertrekken.

 

Foto Fleur Favelli.png
Foto Yael Korse.jpg

'Vroeger ging ik altijd naar de manege

En als ik daar dan was reed ik op een paard

Het maakte niet uit wie ik was of wie dat paard was

Ik praatte tegen het paard en het paard oordeelde niet

Ik was wie ik was

Het voelde vertrouwd

Tussen de mensen voel ik me ongemakkelijk

Ik kan mezelf niet plaatsen en de mensen mij niet

Tussen de paarden wel

Ik wil liever een paard zijn dan een mens

Paard zijn is makkelijker'

Yaël Korse, is 19 jaar en rondde net de Artiest-theater opleiding in Arnhem af. Voor haar afstuderen maakte ze de solo 'Liever Gek'. 

 

Ze speelde haar solo eerder in Theater de Leeuw in Arnhem, in het Huis voor de Amateurkunst in Deventer tijdens het LOS-festival en in december staat een verkorte versie gepland op het Brecht Festival in Deventer.

De fysieke voorstelling gaat in het kort over een meisje dat zichzelf niet zo goed snapt. Opgroeien, volwassen worden, oordelen van anderen: ze vindt het allemaal maar ingewikkeld. Het liefst zou ze een paard willen zijn omdat ze zich daar fijn bij voelt. In feite gaat het stuk over identiteit. Wie ben je? En ben je wie je wilt zijn? 

 

'Pronto'

 

spel: Fleur Favalli

tekst & coaching: Sjoerd van Cappeleveen 

 

'Liever gek'

 

script & spel: Yaël Korse

 

Donderdag 20 februari 2020

start: 20:30; foyer open at 20:00

(tussen beide monologen is een korte pauze)

 

Theater VIER 

Derde Walstraat 98

Nijmegen